Składniki:
1 kg filetów z ryby (dorsz, sola, miruna)
3 cebule
1 puszka brzoskwiń
1 mały słoiczek papryki konserwowej
2 łyżki pikantnego ketchupu
Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przyprawić solą, pieprzem czarnym lub cytrynowym, pokroić na nieduże kawałki. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Ułożyć na głębszym półmisku.
Przygotować zalewę. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Dodać pokrojone brzoskwinie i sok z puszki, 1 szklanki wody, wyjętą z zalewy pokrojoną paprykę i ketchup. Wszystko wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zalewę przestudzić i polać nią rybę.
Pomóż w rozwoju naszego portalu